Romige Pinda Hummus, eiwitrijk & lekkere hit van Gys

Handen houden een bord pindahummus vast

Op zoek naar een verrassende twist op hummus? Deze romige pinda hummus is perfect als lunchspread of borreldip! Het geheim? Een vleugje pindakaas en geroosterde korianderzaadjes, rechtstreeks uit de keuken van een van onze tour partner’s Gys. Super smeuïg, vol van smaak, 100% plantaardig en eiwitrijk!

Ingrediënten voor de pindahummus (voor 4 porties)

  • 400 g kikkererwten (uitgelekt)
  • ¼ el baking soda
  • 100 g pindakaas
  • 2 el witte tahin
  • 1 tl korianderzaad

Extra: Bewaar een beetje kookvocht van de kikkererwten!

Zo maak je het!

1. Rooster het korianderzaad in een droge pan tot het begint te geuren. Maal het fijn met een vijzel of keukenmachine.

2. Kook de kikkererwten: Doe ze samen met de baking soda in een pan en voeg genoeg water toe zodat ze 2 cm onder water staan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

3. Blend it! Giet de kikkererwten af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pindakaas, tahin en gemalen korianderzaad toe. Blend alles met een staafmixer of keukenmachine minimaal 5 minuten tot een supergladde hummus. Voeg beetje bij beetje kookvocht toe tot je de perfecte smeuïge structuur hebt.

4. Even laten afkoelen en serveren zoals jij wilt

Hoe eet je deze pindahummus?

  • Dip met crunchy veggies
  • Smeer op een versgebakken broodje
  • Gebruik als spread in wraps
  • Extra kick? Voeg wat chilivlokken toe

Deze pindahummus is een ware smaakexplosie en een echte must-try voor iedere foodie. 

Heb je ‘m gemaakt? Deel je creatie en tag @VeganFoodTour op Instagram!

Meer lekkers ontdekken?

Wil je geïnspireerd raken door nog veel meer van dit soort verrassende vegan gerechten? Boek een Vegan Food Tour in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam en laat je meenemen langs de lekkerste plantaardige hotspots.

Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriet!

Sanne van ’t Net

Wordt enthousiast van alles wat met (plant)aardig leven te maken heeft. Of ze nu een nieuwe vegan hotspot ontdekt, aan het werk is of in haar eigen keuken experimenteert met plantaardige gerechten, ze doet het met enthousiasme!

bekijk ook onze socials

terug naar

Op zoek naar een verrassende twist op hummus? Deze romige pinda hummus is perfect als lunchspread of borreldip! Het geheim? Een vleugje pindakaas en geroosterde korianderzaadjes, rechtstreeks uit de keuken van een van onze tour partner’s Gys. Super smeuïg, vol van smaak, 100% plantaardig en eiwitrijk!

Ingrediënten voor de pindahummus (voor 4 porties)

  • 400 g kikkererwten (uitgelekt)
  • ¼ el baking soda
  • 100 g pindakaas
  • 2 el witte tahin
  • 1 tl korianderzaad

Extra: Bewaar een beetje kookvocht van de kikkererwten!

Zo maak je het!

1. Rooster het korianderzaad in een droge pan tot het begint te geuren. Maal het fijn met een vijzel of keukenmachine.

2. Kook de kikkererwten: Doe ze samen met de baking soda in een pan en voeg genoeg water toe zodat ze 2 cm onder water staan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

3. Blend it! Giet de kikkererwten af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pindakaas, tahin en gemalen korianderzaad toe. Blend alles met een staafmixer of keukenmachine minimaal 5 minuten tot een supergladde hummus. Voeg beetje bij beetje kookvocht toe tot je de perfecte smeuïge structuur hebt.

4. Even laten afkoelen en serveren zoals jij wilt

Hoe eet je deze pindahummus?

  • Dip met crunchy veggies
  • Smeer op een versgebakken broodje
  • Gebruik als spread in wraps
  • Extra kick? Voeg wat chilivlokken toe

Deze pindahummus is een ware smaakexplosie en een echte must-try voor iedere foodie. 

Heb je ‘m gemaakt? Deel je creatie en tag @VeganFoodTour op Instagram!

Meer lekkers ontdekken?

Wil je geïnspireerd raken door nog veel meer van dit soort verrassende vegan gerechten? Boek een Vegan Food Tour in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam en laat je meenemen langs de lekkerste plantaardige hotspots.

Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriet!