Wij krijgen regelmatig vragen over onze tours, het weer, allergieën en natuurlijk over veganisme. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Of heb je na het lezen van het antwoord juist nóg meer vragen? Je mag ons altijd een mailtje sturen of bellen.

Algemene vragen

Reguliere tours worden op vaste dagen en vaste tijden georganiseerd en iedereen mag aansluiten. Groepsboekingen en privétours zijn op maat gemaakt voor gezelschappen van 8 of meer personen. Hier lees je meer over groepsboekingen en teamuitjes.

Nadat je boeking betaald is ontvang je van ons een bevestigingsmail, waarin je de exacte startlocatie en -tijd van de door jou geboekte tour vindt. Heb je de mail niet ontvangen? Of is die onverhoopt in je spam terechtgekomen? Stuur dan een mailtje naar info@veganfoodtourutrecht.nl. Dan zorgen we ervoor dat je de belangrijke informatie alsnog krijgt.

In principe zijn de tours van Vegan Food Tour in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers meelopen, zullen we in overleg met de groep kiezen of de voertaal tijdens de tour Engels of Nederlands is. Als daar bezwaar tegen is zal de gids de tour in het Nederlands én Engels doen.

Met de tours van Vegan Food Tour kunnen maximaal 12 mensen mee. Op die manier houden we de tours persoonlijk en kleinschalig. De tours gaan alleen door als er minimaal 4 personen geboekt hebben. Wanneer er minder dan 4 boekingen zijn, nemen we contact met je op en kun je de tour verplaatsen of krijg je je geld terug. Privégroepen en teamuitjes kunnen met meer dan 12 personen geboekt worden. Hier vind je meer informatie over teamuitjes en groepsboekingen

Absoluut! Vanaf 8 personen zijn onze tours als privé-uitje te boeken. We kunnen ons voorstellen dat het handiger is om je teamuitje of privétour op een doordeweekse dag te organiseren. In overleg kunnen we de tours van Vegan Food Tour Utrecht met aangepaste tijden en op elke dag van de week organiseren. Hier lees je meer over de mogelijkheden voor teamuitjes en groepsboekingen.

Houden jouw kinderen van lekker eten en is 3,5 tot 4 uur lopen of fietsen geen probleem? Dan zijn de tours van Vegan Food Tour Utrecht zeker geschikt voor jouw kinderen. Voor kinderen tot en met 16 jaar hebben we een aangepast tarief. Wij willen de drempel verlagen om met het hele gezin mee te gaan op één van onze tours. Zo dragen we bij aan onze missie om mensen op een positieve manier kennis te laten maken met veganisme en de transitie naar een duurzaam en diervriendelijk voedselsysteem te versnellen. Meer weten? Lees over onze missie en visie. In principe krijgen kinderen van 8 tot en met 17 jaar net zoveel te eten als de ouders. Per 1 volwassene kun je maximaal 2 kindertickets boeken Kinderen die jonger zijn dan 8 jaar mogen gratis mee.In overleg bekijken we tijdens de tour welke hapjes ze wel of niet krijgen.

Het is slim om een hervulbare fles mee te nemen, die je onderweg kunt vullen met water. Verder raden we je aan om kleding te dragen die past bij het weer. Voor de wandeltours is het slim om schoenen te dragen waar je lekker op loopt. Neem voor de zekerheid je portemonnee mee, voor als je op de locaties een drankje of nog iets lekkers voor thuis wil kopen. Dan is het belangrijk dat je lekkere trek hebt.

Je hoeft niet sportief te zijn, maar je moet wel een basisconditie hebben. Tijdens de stadstour loop je zo’n 6,5 kilometer. De lifestyle tour is ongeveer 3,5 kilometer en de fietstour is tussen 20 en 25 kilometer (afhankelijk van de dag waarop je boekt). Onderweg maken we regelmatig stops voor wat te eten of een goed verhaal. We zijn zo snel als de langzaamste deelnemer in de groep. Tegelijkertijd kunnen we niet teveel uitlopen in verband met de afspraken met de locaties die we bezoeken.

We hebben al heel veel Utrechters meegenomen met de tours van Vegan Food Tour. Keer op keer horen we dat ze dingen gezien en geleerd hebben over hun stadsie die ze nog niet wisten. Het antwoord is dus ‘ja, ook als Utrechter valt er nog veel te ontdekken’.

Eerlijk? Nee. We zijn geen historici en doen ook zeker niet alsof we alles weten over het mooie Utrecht en haar geschiedenis. Wil je terug in de tijd en leren hoe Castellum Trajectum is ontstaan? Dan raden we je aan om een historische stadswandeling met Willemijn Bánki te doen.

Wij houden van gekke feitjes en leuke weetjes. Tussen de hapjes door stoppen we af en toe voor een leuke anekdote, laten we gekke plekken zien en vertellen we de dingen die wíj zo leuk vinden aan Utrecht. Na afloop van de tour kijk je met andere ogen naar de stad.

Over het eten

Absoluut! De tours van Vegan Food Tour Utrecht zijn voor iedereen die van lekker eten houdt. We beloven je dat de hapjes die je onderweg proeft zo lekker zijn, dat je vlees en zuivel geen moment mist!

Alle hapjes en gerechten die we proeven op de verschillende locaties zijn inbegrepen in de prijs. Tijdens de tours is er volop gelegenheid om op de verschillende locaties wat lekkers te kopen voor thuis.

Het mooie van vegan eten is dat het de meest inclusieve voedselkeuze is. Halal, kosjer, ital, vegetariër, veganist: iedereen kan mee-eten. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met voedselallergieën tijdens onze tours. We kunnen niet beloven dat je alles kan eten of dat er overal een alternatief beschikbaar is. Hoe eerder wij weten waar we rekening mee moeten houden, hoe groter de kans dat we iets voor je kunnen regelen. Daarom is er de mogelijkheid om je allergie te vermelden bij het boeken van je tickets.

Dat is een verrassing!

Afhankelijk van de groepsgrootte en het tempo waarop de tour verloopt, is er gelegenheid om op de locaties die we bezoeken wat lekkers te kopen. Na afloop van de tour krijg je voor sommige locaties een kortingsvoucher, zodat je op een later tijdstip nog eens terug kan komen.

Wel als je van gras houdt… Geintje! Natuurlijk is vegan eten lekker. We beloven je dat je na de tour deze vraag nooit meer hoeft te stellen. 

Annuleren en geld terug

Trek je regenpak aan en stop een paraplu in je tas, want de tour gaat gewoon door! Alleen als het weer zo slecht is dat het niet veilig is om de tour door te laten gaan (code rood!!), zullen we deze annuleren. In dat geval krijg je gewoon je geld terug of mag je de tour verplaatsen naar een andere datum.

Als je jouw boeking tot 14 dagen voor aanvang van de tour annuleert krijg je het volledige bedrag terug. Als je tussen de 14 dagen en 48 uur voor aanvang van de tour annuleert, dan brengen wij 20% administratiekosten in rekening. Annuleer je later dan 48 uur voor de start van de tour of kom je niet opdagen? Dan krijg je geen geld terug. Lees voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Geen zorgen! Je kunt gewoon nog aansluiten bij de tour. Bel ons zodra je weet dat je te laat bent. Dan houdt je gids je op de hoogte van haar locatie en kun je later aansluiten. Waar mogelijk laten we gemiste hapjes voor je inpakken, zodat je die later alsnog kunt proeven.

Als je te laat bent of niet komt opdagen, kunnen we helaas geen geld teruggeven. Ook niet een deel voor eventueel gemiste hapjes. Bij aanvang van de tour hebben wij al kosten gemaakt en zijn jouw hapjes gereserveerd. Voor meer informatie over annuleren en no-shows lees je onze algemene voorwaarden.

De tours van Vegan Food Tour Utrecht gaan alleen door als er minimaal vier deelnemers zijn. Als er te weinig boekingen zijn nemen we contact met je op en overleggen we of je de tour wil verplaatsen. Wil je dat niet? Dan krijg je het hele geldbedrag teruggestort.