Wat leuk dat je een van de tours van Vegan Food Tour Nederland wilt doen. We kijken er naar uit om je te laten proeven van de lekkerste vegan gerechten en om bijzondere verhalen met je te delen. Heb je nog vragen over de tour? Bekijk dan eens de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Je mag ons altijd mailen of bellen. Dat kan naar info@veganfoodtour.nl of whatsappen/bellen met 06 44 21 79 99.

Vegan Food Tour Nederland V.O.F.
KVK: 91716608

Door het boeken van één van de tours van Vegan Food Tour Nederland ga je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden. Een boeking is definitief zodra die betaald is. Indien een deelnemer voor een groep boekt, is het zijn/haar verantwoordelijkheid om de algemene voorwaarden met de andere deelnemers te delen.

Definities

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

  • Vegan Food Tour Nederland V.O.F: de organisatie achter de Vegan Food Tours (ook aangeduid als ‘Vegan Food Tour Nederland’, ‘Vegan Food Tour’, ‘wij’, ‘ons’ of ‘onze’).
  • Gids: de persoon die namens Vegan Food Tour V.O.F. de tour uitvoert.
  • Deelnemer(s): iedere natuurlijk persoon die deelneemt aan één van de tours van Vegan Food Tour Nederland V.O.F.
  • Boeker: de deelnemer die de tour boekt.

Boeken, betalen en annuleren

De boeker of deelnemer kan tot tenminste 3 maanden van tevoren een Vegan Food Tour boeken, via de website www.veganfoodtour.nl of via een extern boekingsplatform. De boeker of deelnemer kan tot 24 uur voor aanvang van de tour een boeking maken.

Bij het boeken van een Vegan Food Tour verstrekt de boeker of deelnemer de volgende informatie: aantal deelnemers, voornaam, achternaam, emailadres, telefoonnummer en eventuele allergieën van alle deelnemers waarvoor zij boeken.

Na het verstrekken van de informatie via de boekingsmodule van Ticketinghub wordt de boeker of deelnemer doorverwezen naar de betaalpagina. De boeker of deelnemer betaalt Vegan Food Tour Nederland vooraf met behulp van één van de betaalmethodes die wij aanbieden op de website. De betaalwijze kan afwijken, afhankelijk van de manier waarop de boeking tot stand komt. Eventuele extra kosten die komen kijken bij andere betaalmethoden komen voor rekening van de deelnemer.

Een boeking is definitief nadat de betaling is voldaan. De boeker of deelnemer ontvangt een bevestigingsmail op het opgegeven e-mailadres met boekingsinformatie zoals, de exacte starttijd en -locatie en de datum waarop de boeker of deelnemer de tour geboekt heeft. In de bijlage van de e-mail vindt de boeker of deelnemer de tickets, waarop ook de opgegeven informatie over de andere deelnemers terug te vinden is. De boeker of deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het controleren van de informatie in de bevestigingsmail. Als de informatie in de bevestigingsmail niet juist is, moet de boeker of deelnemer dit zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 24 uur na de boeking melden via info@veganfoodtour.nl.

Een boeking voor de Vegan Food Tour mag op geen enkele manier worden doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Vegan Food Tour Nederland V.O.F. Indien dit het geval blijkt te zijn hebben wij het recht deelname van de betreffende deelnemer(s) aan de tour te weigeren.

Wij behouden het recht om de prijs van de tour op elk moment aan te passen. De prijs die de deelnemer op de dag van de boeking betaalt blijft ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen. 

Indien de deelnemer de boeking niet betaald heeft bij aanvang van de tour, hebben wij het recht de deelnemer niet toe te laten tot de geboekte Vegan Food Tour.

De deelnemer kan een boeking tot 14 dagen voor aanvang van de tour kosteloos annuleren. Als de deelnemer de tour tussen de 14 dagen en 48 uur voor aanvang van de tour annuleert, brengen wij 20% administratiekosten in rekening. Er vindt geen restitutie plaats als de deelnemer later dan 48 uur voor aanvang van de tour annuleert dan wel niet komt opdagen bij de tour.

De deelnemer kan de tour tot 7 dagen voor aanvang kosteloos verplaatsen naar een andere datum. Als de deelnemer de tour minder dan 7 dagen voor aanvang van de tour wil verplaatsen, zijn 20% administratiekosten verschuldigd.

Het minimum aantal deelnemers om de tour door te laten gaan is 4 volwassenen (of 4 betalende deelnemers). Als er 24 uur voor aanvang van de tour minder dan 4 deelnemers zijn, behouden wij het recht om de tour te annuleren en het volledige bedrag terug te storten. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor gemaakte kosten, zoals hotelovernachtingen en/of reiskosten.

Wij behouden het recht om een  reservering zonder opgave van reden te weigeren.

Groepsboekingen

Een groepsboeking wordt gedefinieerd als een reservering voor een privégezelschap van minimaal 8 personen. Een groep die kleiner is dan 8 personen kan ook een aanvraag doen, maar er dient altijd voor tenminste 8 personen betaald te worden. Voor het maken van een groepsboeking dient de contactpersoon van de groep contact op te nemen met Vegan Food Tour Nederland via het contactformulier op de pagina’s voor Privégroepen of Teamuitjes of via info@veganfoodtour.nl. 

Bij het maken van de boeking dient de contactpersoon van de groep de exacte datum, het verwachte aantal deelnemer en eventuele speciale verzoeken of dieetwensen door te geven. Dat kan onder andere met behulp van een formulier dat wij verstrekken. 

Betalen en annuleren van een groepsboeking

Groepsboekingen dienen ten minste 1 week voor de geplande datum van de tour te worden aangevraagd. Een aanbetaling van 20% van de totale kosten is vereist om de groepsboeking te bevestigen. Deze aanbetaling is niet-restitueerbaar.

Het definitieve aantal deelnemers moet uiterlijk 48 uur voor de geplande datum van de tour worden bevestigd. Na deze datum is het niet meer mogelijk om het aantal deelnemers te verminderen. Verhoging van het aantal deelnemers is afhankelijk van beschikbaarheid bij Vegan Food Tour Nederland V.O.F en een verzoek daartoe dient zo snel mogelijk te worden doorgegeven. 

Betaalvoorwaarden van Groepen

De volledige betaling voor de groepstour dient uiterlijk 1 week voor de start van de tour voldaan te zijn. Betalingen kunnen worden voldaan via een bankoverschrijving op basis van de gegevens op de verstuurde factuur. Bij annulering van de groepstour door de klant binnen 7 dagen voor de start van de tour, is de klant 20% van de totale kosten verschuldigd en wordt dit met de aanbetaling verrekend. Mocht Vegan Food Tour Nederland V.O.F. genoodzaakt zijn de tour te annuleren, dan wordt het volledige bedrag, inclusief de aanbetaling, teruggestort aan de boeker/contactpersoon. Eventuele klachten of restitutieverzoeken dienen binnen 3 dagen na de tour schriftelijk bij Vegan Food Tour Nederland V.O.F. ingediend te worden.

Overmacht en weersomstandigheden

De Vegan Food Tour gaat in principe altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. We verwachten van de deelnemers dat zij geschikte kleding en schoenen dragen. Bij extreme weersomstandigheden, waarbij het onmogelijk is om de tour uit te voeren en/of de veiligheid van de deelnemers in het geding komt, behouden wij het recht om de tour te annuleren. Als we besluiten de tour te annuleren vanwege extreme weersomstandigheden, krijgt de deelnemer de volledige aanbetaling terug. De deelnemer heeft geen recht op restitutie van de aanbetaling als deze de tour zelf annuleert vanwege slecht weer of regen.

Als er sprake is van overmacht bij de organisatie van de Vegan Food Tour, behouden wij het recht om de tour te annuleren en de volledige aanbetaling terug te betalen, of te verplaatsen naar een ander moment. Er is sprake van overmacht wanneer deelnemende restaurants hun afspraken niet na (kunnen) komen, stakingen, lockdowns en andere situaties waarover wij geen controle hebben. In het geval van annuleren door overmacht kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor gemaakte kosten en schade, zoals hotelboekingen of reiskosten.

De tours van Vegan Food Tour Nederland

Voor aanvang van de tour ontvangt de boeker en/of contactpersoon een bevestigingsmail met de exacte starttijd en -locatie en de datum waarop de boeker of deelnemer de tour geboekt heeft. Omdat wij geen contactgegevens vragen van alle deelnemers uit het gezelschap of de groep, is het de verantwoordelijkheid van de boeker en/of contactpersoon om de toegestuurde informatie te delen met alle deelnemers uit het gezelschap of de groep.

Wij behouden het recht om de inhoud en route van onze tours voor of tijdens de tour aan te passen. Het aantal locaties waar we langsgaan en het aanbod aan eten kan wijzigen op basis van de openingstijden van de deelnemende horeca.

De tours duren tussen de 3 en 4 uur. De duur kan afwijken, afhankelijk van de groepsgrootte, de wachttijd bij de verschillende locaties en het wandel- of fietstempo van de deelnemers.

Al het eten en een afsluitend drankje zijn in de prijs inbegrepen. Het eten wordt vooraf besteld en kan dus niet gewisseld worden tijdens de tour. De deelnemers zijn vrij om tijdens de tour extra eten en drinken te kopen.

Veiligheid en aansprakelijkheid

Deelname aan de tours van Vegan Food Tour Nederland is geheel op eigen risico.

De boekingsmodule op www.veganfoodtour.nl bevat een gedeelte waarin de deelnemer kan aangeven of er allergieën en/of specifieke dieetwensen zijn. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het vermelden van allergieën en/of dieetwensen van zichzelf en degene voor wie ze boeken. We proberen tijdens de tour zoveel mogelijk rekening te houden met allergieën en/of dieetwensen en zullen, waar mogelijk, alternatieven bieden. We kunnen niet garanderen dat alle locaties een passend alternatief bieden bij allergieën en/of dieetwensen. Sommige locaties kunnen een meerprijs in rekening brengen voor het alternatieve gerecht bij een allergie en/of dieetwens. De meerprijs is voor rekening van de deelnemer.

Wij zijn niet aansprakelijk bij eventuele allergische reacties op voedsel of drinken. De locaties die we tijdens de tour bezoeken zijn geregistreerde restaurants en serveren eten van hoge kwaliteit.

Wij zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade als gevolg van deelname aan onze tours. Wij zijn niet aansprakelijk voor lichamelijke of materiële schade bij de deelnemer, door bijvoorbeeld vallen, stoten, uitglijden en door deelname aan het verkeer, voor, tijdens of na onze tours. Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of beschadiging van eigendommen van de deelnemer voor, tijdens of na onze tours.

De gids behoudt het recht om deelnemers te weigeren of weg te sturen, wanneer deze zich onverantwoord of anderszins onbehoorlijk gedraagt (dronken, agressief, onbeschoft, etc.). Het weigeren of wegsturen van een deelnemer vanwege onverantwoord of onbehoorlijk gedrag is geen reden voor restitutie van de gedane betaling.

Aanvang van de tour

Bij aanvang van de tour kan de deelnemer gevraagd worden de bevestigingsmail te laten zien als bewijs van recht op deelname. De deelnemer hoeft de bevestigingsmail niet te printen. Digitaal bewijs is voldoende. Deelname is alleen toegestaan op de dag die staat vermeld in de bevestigingsmail.

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het op tijd verschijnen op de startlocaties, zoals vermeld staat in de bevestigingsmail. Wij zijn niet verplicht om de starttijd uit te stellen of de route te veranderen, wanneer de deelnemer niet op tijd op de startlocatie kan verschijnen.

Is de deelnemer verhinderd, verdwaald of vanwege een andere reden niet in staat om op tijd op de startlocatie te verschijnen, dan dient hij/zij contact met ons op te nemen via het telefoonnummer in de bevestigingsmail of via info@veganfoodtour.nl.

In het geval dat de deelnemer te laat komt en daarover geen contact opneemt met de gids of de organisatie van de tour, wordt de situatie beschouwd als een ‘no show’ en wordt de reservering geannuleerd. Een ‘no show’ is geen reden voor restitutie van de gedane betaling.

Privacy

De deelnemer is verplicht om bij het boeken van onze tours de juiste gegevens te verstrekken. Wijzigingen en/of onjuistheden van deze gegevens dienen tijdig aan ons te worden gemeld.

Wij verwerken persoonsgegevens van de deelnemers bij het maken van een boeking. De persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor administratieve doeleinden.

De deelnemer gaat ermee akkoord dat hij/zij gefotografeerd of gefilmd kan worden tijdens een van onze tours en dat dit materiaal gebruikt kan worden voor promotie en sociale media. Als de deelnemer daar bezwaar tegen heeft kan hij/zij dat vermelden bij aanvang van de tour of door een email te sturen naar info@veganfoodtour.nl.

De deelnemer(s)

De deelnemer onderkent dat hij/zij zal deelnemen aan een wandel- of fietstocht en is in staat de aangegeven afstand te kunnen lopen of fietsen. Als de deelnemer tijdens de tour ander vervoer gebruikt (bus, taxi, (huur)fiets), zijn de eventuele kosten voor de deelnemer zelf.

De wandel- en fietstochten van Vegan Food Tour Nederland vinden plaats in openbare ruimtes. De deelnemer dient zich bewust te zijn van de lokale regels en voorschriften die van toepassing zijn op voetgangers en fietsers.

Tijdens de tours van Vegan Food Tour Nederland is het de deelnemer niet toegestaan om:

Alcohol te consumeren (tenzij dit onderdeel is van de tour of tijdens een bezoek aan één van de locaties) drugs te gebruiken of bij zich te dragen, agressief gedrag te vertonen, te treiteren, te dreigen of anderszins ongepast gedrag te vertonen richting de gids, andere deelnemers, ondernemers of andere personen.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen over de algemene voorwaarden van Vegan Food Tour Nederland V.O.F. kan de deelnemer een email sturen naar info@veganfoodtour.nl.