3.5 uur 14:00 € 85,00
7 x 2 x
EN, NL

Ontdek de plantaardige keukens van de Jordaan en Amsterdam Oud-West en laat je inspireren door ondernemerschap, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een drieënhalf uur durende wandeling neemt een lokale gids je mee langs de lekkerste plantaardige keukens van Amsterdam. Het culinaire avontuur begint in de prachtige Jordaan. In de bekende volkswijk hoor je de smartlappen nog net niet door de straten galmen. We verlaten de grachtengordel, zodat je ook de smakelijke hotspots van de eigenzinnige wijk Oud-West ontdekt. Onze gids laat je kennismaken met kleine familierestaurants, excentrieke sterrenchefs en inspirerende ondernemers. Natuurlijk ga je overal heerlijk eten. Van Japanse klassiekers in een nieuw jasje en zoete traktaties tot fine dining op het hoogste niveau. Terwijl jij je vingers aflikt van al dat lekkers, deelt je gids verrassende verhalen over ondernemerschap, doorzettingsvermogen, activisme en creativiteit. Tussen de culinaire stops vertelt je gids over de stad. Geen standaard verhalen, maar juist de minder bekende weetjes over de Jordaan en Oud-West passeren de revue. Weet jij eigenlijk waarom herenhuizen in Amsterdam naar voren hangen?

Je gaat naar huis met een buik vol lekker eten en een hoofd vol inspiratie. Onze partners trakteren je op kortingvouchers, zodat je nog eens terugkomt om de rest van het menu te proeven. Na afloop van de tour ontvang je een mail met een overzicht van alle locaties die je hebt bezocht en een uitgebreid inspiratiedocument met tips voor boeken, documentaires, influencers en andere inspiratie over veganisme.

  • Eten en drinken op 7 locaties
  • Leuke vegan gids uit Amsterdam
  • Bijzondere verhalen over de ondernemers en de stad
  • We offer all of our tours in both Dutch and English
  • Van elke boeking gaat 1 euro naar onze maatschappelijke tours

FAQ

Nadat je boeking bevestigd en betaald is ontvang je van ons een bevestigingsmail met alle details voor de tour. Heb je de mail niet ontvangen? Of is die onverhoopt in je spam terechtgekomen? Stuur dan een mailtje naar info@veganfoodtour.nl. Dan zorgen we ervoor dat je de belangrijke informatie alsnog krijgt.

Je kunt de vegan food tour in Amsterdam elke vrijdag en zaterdag boeken. Vanaf 8 personen kun je de tours van Vegan Food Tour op elke dag van de week als privétour boeken. Interesse? Hier vind je meer informatie over groepsboekingen en teamuitjes

Tijdens de vegan food tour in Amsterdam wandel je zo’n 6 kilometer door de Jordaan en Oud-West. Je doet ongeveer 3,5 uur over de wandeling en maakt minimaal tien stops voor iets te eten of een goed verhaal. Genoeg tijd dus om even bij te komen. 

De vegan food tour in Amsterdam is rolstoelvriendelijk. Houd er wel rekening mee dat sommige delen van de route over oude klinkers en hobbelige straten gaan. Twijfel je toch? Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Trek je regenpak aan en stop een paraplu in je tas, want de vegan food tour in Amsterdam gaat gewoon door! Alleen als het weer zo slecht is dat het niet veilig is om de tour door te laten gaan (code rood!!), zullen we deze annuleren. In dat geval krijg je gewoon je geld terug of mag je de tour verplaatsen naar een andere datum. Wil je zelf de tour annuleren vanwege het weer (of een andere reden)? In onze algemene voorwaarden vind je alle details over annuleren en no-shows.

Tijdens de stadstour van vegan food tour in Amsterdam krijg je 7 hapjes en 2 drankjes. De hoeveelheid eten staat gelijk aan een stevige lunch. De meeste deelnemers hoeven na de tour geen avondeten meer. Alle hapjes en gerechten die we proeven op de verschillende locaties zijn inbegrepen in de prijs. Heb je de smaak te pakken? Wie wil kan op sommige locaties wat lekkers kopen voor thuis. 

Reviews

Wat een smaaksensatie!

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
We werden meegenomen door een leuke en vrolijke host die met humor interessante feitjes wist te vertellen over Amsterdam. En uiteraard stopten we langs verschillende soorten horecagelegenheden waarbij we getrakteerd werden op lekkernijen die soms niet van niet-veganistisch te onderscheiden waren! Mijn favoriet was de falafel van Mr. Blou I Love You, wat een smaaksensatie! Kortom, ik kan deze tour van harte aanbevelen!
Gerben

Ontdek vegan Amsterdam

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Verwacht geen belerende activistische wandeltocht, maar een laagdrempelige manier om kennis te maken met vegan Amsterdam allemaal te bieden heeft (spoiler: veel!) en een gezellige gids. Leuk is ook dat de ondernemers de tijd nemen om je wat te vertellen over hun zaak, waar ze – terecht – heel trots op zijn. Ik heb weer genoeg locaties om nog een keer te bezoeken.
Reneé

Leuke en lekkere tour

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Als geboren en getogen Amsterdammer was ik verrast door de verhalen en nieuwe plekken. Leuke en lekkere tour, vooral de bagels  🥯 🥯 🥯
Isabel

Inspirerende verhalen

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
Ook als Amsterdammer is het erg leuk om de stad zo te ervaren en de inspirerende verhalen van de ondernemers te horen 🥐
Pien