Wat maakt een gerecht écht tourwaardig?

Iemand deelt falafel uit aan mensen die meedoen met een teamuitje in Amsterdam

Bij het samenstellen van onze tours proeven we eerst. Véél. (Ja dat vinden we helemaal niet erg natuurlijk ;)) We testen, combineren, vergelijken… en soms zijn we meteen verkocht aan een gerecht. Maar eerlijk is eerlijk: een gerecht komt niet zomaar op de route terecht. Het moet meer zijn dan alleen lekker. Het moet je verrassen, je nieuwsgierig maken en meer willen laten eten! Elk gerecht moet een verhaal vertellen dat blijft hangen, nog voordat de laatste kruimel is verdwenen.

Liefde voor ingrediënten

Dat zit soms in de herkomst van een ingrediënt. Zoals bij Nori in Rotterdam, waar de familie van het restaurant álle avocado-leveranciers van Nederland lieten langskomen, op zoek naar de perfecte smaak en textuur. Want ja, een avocado moet mooi groen zijn, geen spikkels hebben én lekker rijp! Want alleen dan eet je de allerlekkerste sushi. Dáár houden we van. Een mooi verhaal én een lekker gerecht! 

Van klassieker naar plantaardig icoon

Of denk aan een croissant. Ooit hét toonbeeld van dierlijke boter. Maar nu? Bij Margo’s in Amsterdam proef je een plantaardige variant die alles overstijgt wat je verwacht van vegan patisserie. Flaky, vol, diep van smaak, en met een verhaal dat raakt: van duizenden pogingen, doorzettingsvermogen en liefde voor ambacht.

Smaken met een ziel

Soms is het een gerecht met roots in een ander land, dat via de herinneringen van een chef in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam een nieuw leven krijgt. Soms een creatie die je nergens anders vindt.

Tijdens het samenstellen van de tours kiezen we niet de eerste de beste vega(n) ondernemer. We kiezen niet alleen met onze smaakpapillen, maar ook met ons hart. Want elk gerecht op de tour vertelt iets over de mensen erachter. Hun keuzes, hun inzet voor een plantaardige(re) wereld en hun dromen. En dat proef je!

Zelf proeven en de verhalen achter de gerechten horen? Loop mee!

We begrijpen dat je nu natuurlijk hartstikke benieuwd bent en zin hebt om al die verrassende verhalen te horen! We nodigen je van harte uit om met een van onze tours mee te lopen. Kom proeven, kom vragen stellen en kom je vooral laten verrassen! 

Sanne

Sanne groeide op met een grote liefde voor eten en horeca. Tegenwoordig zet ze haar enthousiasme en creativiteit in voor een wereld die net zo plantaardig als vriendelijk is.

bekijk ook onze socials

terug naar

Bij het samenstellen van onze tours proeven we eerst. Véél. (Ja dat vinden we helemaal niet erg natuurlijk ;)) We testen, combineren, vergelijken… en soms zijn we meteen verkocht aan een gerecht. Maar eerlijk is eerlijk: een gerecht komt niet zomaar op de route terecht. Het moet meer zijn dan alleen lekker. Het moet je verrassen, je nieuwsgierig maken en meer willen laten eten! Elk gerecht moet een verhaal vertellen dat blijft hangen, nog voordat de laatste kruimel is verdwenen.

Liefde voor ingrediënten

Dat zit soms in de herkomst van een ingrediënt. Zoals bij Nori in Rotterdam, waar de familie van het restaurant álle avocado-leveranciers van Nederland lieten langskomen, op zoek naar de perfecte smaak en textuur. Want ja, een avocado moet mooi groen zijn, geen spikkels hebben én lekker rijp! Want alleen dan eet je de allerlekkerste sushi. Dáár houden we van. Een mooi verhaal én een lekker gerecht! 

Van klassieker naar plantaardig icoon

Of denk aan een croissant. Ooit hét toonbeeld van dierlijke boter. Maar nu? Bij Margo’s in Amsterdam proef je een plantaardige variant die alles overstijgt wat je verwacht van vegan patisserie. Flaky, vol, diep van smaak, en met een verhaal dat raakt: van duizenden pogingen, doorzettingsvermogen en liefde voor ambacht.

Smaken met een ziel

Soms is het een gerecht met roots in een ander land, dat via de herinneringen van een chef in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam een nieuw leven krijgt. Soms een creatie die je nergens anders vindt.

Tijdens het samenstellen van de tours kiezen we niet de eerste de beste vega(n) ondernemer. We kiezen niet alleen met onze smaakpapillen, maar ook met ons hart. Want elk gerecht op de tour vertelt iets over de mensen erachter. Hun keuzes, hun inzet voor een plantaardige(re) wereld en hun dromen. En dat proef je!

Zelf proeven en de verhalen achter de gerechten horen? Loop mee!

We begrijpen dat je nu natuurlijk hartstikke benieuwd bent en zin hebt om al die verrassende verhalen te horen! We nodigen je van harte uit om met een van onze tours mee te lopen. Kom proeven, kom vragen stellen en kom je vooral laten verrassen!